Google bellen Nederland

Google Agenda maakt het gemakkelijk om al uw belangrijke evenementen op één plek te beheren. Omdat Google Agenda is gekoppeld aan je Google-account, zijn al je afspraken en instellingen overal beschikbaar waar je inlogt, of je nu een computer, telefoon of tablet gebruikt. Deze blog leert je de basisprincipes van Google Agenda gebruiken, inclusief navigatietips, het beheren van afspraken en het importeren van informatie uit andere agenda’s.

Deel 1: Google Agenda instellen

Open Google Agenda. Een van de beste dingen van Google Agenda is dat je het op bijna elk apparaat kunt gebruiken. Als u een computer gebruikt, gaat u naar https://calendar.google.com in een willekeurige webbrowser. Tik op een telefoon of tablet op het blauw-witte kalenderpictogram met het label “Google Agenda” (iPhone/iPad) of gewoon “Agenda” (Android).

Log in met uw Google-account. Als je al bent aangemeld, wordt je agenda weergegeven. Anders wordt u gevraagd om u nu aan te melden.

Pas de look en feel van je agenda aan. Om uw instellingen te openen, klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek (op een computer) of tikt u op het menu met drie regels in de linkerbovenhoek (telefoon of tablet) en selecteert u vervolgens Instellingen.

  • Tik op Algemeen op uw telefoon of tablet om de begindag van de week, tijdzone, standaard instellingen voor gebeurtenissen en meer te wijzigen.
  • Als u een computer gebruikt, opent Instellingen naar het tabblad Algemeen, waarop u uw taal, tijdzone, standaard gebeurtenisinstellingen en begindag van de week kunt aanpassen. Gebruik het menu aan de linkerkant om aanvullende instellingen te zien.

Kies welke datums je wilt zien. Uw agenda wordt geopend voor de huidige dag, week of maand, afhankelijk van uw instellingen. Zo kunt u de weergave naar behoefte wijzigen:

  • Mobiel: tik op het menu met drie regels in de linkerbovenhoek en selecteer vervolgens Dag, 3 dagen, Week, Maand of een andere optie om de weergave te wijzigen.
  • Computer: klik op het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek (standaard zou hier Maand moeten staan) en selecteer Dag, Week, 7 dagen of een andere optie.

Gebruik de pijltjes of veeg om vooruit en achteruit te gaan.

Abonneer u op een andere Google-agenda. Naast het bekijken van uw eigen agenda-afspraken, kunt u de afspraken en agenda van iemand anders zien door u te abonneren op hun agenda.

 

Bepaal welke agenda’s standaard worden weergegeven. Met Google Agenda kunt u meerdere agenda’s binnen één account beheren, wat geweldig is voor het beheren van werkafspraken, persoonlijke evenementen, vakanties en aanvullende taken.

  • Klik of tik op het menu met drie regels in de linkerbovenhoek om het menu uit te vouwen. Als u een computer gebruikt, hoeft u dit alleen te doen als u nog geen lijst met agenda’s in het linkerdeelvenster ziet.
  • Gebruik de selectievakjes naast elke agendanaam om een ​​agenda zichtbaar te maken. Als je net begint, zie je maar een paar opties, waaronder Beschikbaarheid, Herinneringen en soms wat vakantie-opties.

Deel 2: Evenementen maken

Tik op het + symbool.

Selecteer Evenement.

Klik op Meer opties als u een computer gebruikt. Dit breidt extra gebeurtenisopties uit.

Voer een titel in voor uw evenement.

Selecteer een datum en tijd. Klik of tik op de datums en tijden om uw selecties te maken. De tijdzone wordt automatisch ingesteld op basis van uw computer, telefoon of tablet, maar u kunt deze indien nodig aanpassen.

Maak een melding voor het evenement. Google Agenda stuurt je een dag voor het evenement automatisch een melding, maar je kunt dat desgewenst wijzigen. Gebruik de menu’s om een ​​notificatietijd op je computer te kiezen, of tik op 1 dag ervoor in de mobiele app om een ​​alternatieve tijd te kiezen.

Voeg gasten toe. Als je wilt dat anderen dit evenement bijwonen, kun je ze nu toevoegen of het evenement later met hen delen. Om nu gasten toe te voegen:

  • Tik op Gasten toevoegen in de mobiele app of klik op Gasten toevoegen aan de rechterkant van de pagina op een computer.
  • Selecteer of voer contacten in om uit te nodigen. U kunt ook gastmachtigingen aanpassen, bijvoorbeeld of gasten anderen kunnen uitnodigen of de gastenlijst kunnen bekijken.

Vul andere evenementgegevens in. U kunt indien nodig aanvullende informatie invoeren:

Klik of tik op Opslaan.

Deel 3: Evenementen beheren

Zoek een evenement.

Bewerk een evenement. Klik of tik op een gebeurtenis om de details ervan te bekijken. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, klikt of tikt u op het potloodpictogram bovenaan om de gebeurtenis in de bewerkingsmodus te openen, uw wijzigingen aan te brengen en vervolgens Opslaan te selecteren.

Een evenement verwijderen. Als u niet wilt dat een evenement in uw agenda verschijnt, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Klik of tik op de gebeurtenis om deze te openen, klik vervolgens op de prullenbak of selecteer het menu met drie stippen en tik op Verwijderen.

Importeer afspraken uit andere agenda’s. Als je een andere agenda gebruikt op een computer waarop afspraken kunnen worden geëxporteerd (zoals Microsoft Outlook), kun je deze als volgt opnemen in je Google Agenda:

  • Open de andere agendatoepassing of website en selecteer de optie Exporteren.
  • Als u de optie krijgt, selecteert u CSV als het formaat om de geëxporteerde gegevens (op een pc) of VCard (op een Mac) op te slaan.
  • Open https://calendar.google.com op uw computer.
  • Klik op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
  • Klik op Importeren en exporteren en selecteer het geëxporteerde bestand.
  • Selecteer een agenda om naar te importeren en klik op Importeren.

Dat is alles voor vandaag jongens. We hopen dat je nu begrijpt hoe je Google Agenda moet gebruiken. Als u echter nog steeds hulp nodig heeft, kunt u de helpdesk van Google bellen Nederland en onze experts om hulp vragen.